Woordflitser

icon woordflitser

Woordherkenning automatiseren!

Met de app Woordflitser kan je meer dan 2400 woorden op je iPhone, iPod of iPad trainen. Met het flitsen van woorden oefen je het automatiseren van de woorden. Woorden flitsen wordt in het onderwijs op de basisschool en dyslexie trainingen veel ingezet om kinderen die moeite hebben met het automatiseren (oa. Dyslecten) van de woorden te laten oefenen. Bij het structureel flitsen zie je dat kinderen een duidelijke vooruitgang hebben in het sneller en beter lezen van woorden.

download_appstore

Woordflitser toont kort een woord en het kind zal hardop het woord herhalen en gaat naar het volgende woord. Omdat niet ieder kind hetzelfde is is het mogelijk om de kleur en grootte van de letters aan te passen en de snelheid van het tonen van de woorden. Bij een lager niveau (beginnen met automatiseren) toon je het woord langer. Hoe lang is afhankelijk van het niveau van het kind. In de app woordflitser worden er meer dan 2400 woorden aangeboden op verschillende niveaus. Elk niveau bevat een set met woorden gericht op het automatiseren van woorden op een bepaald niveau. Elk niveau wordt zwaarder en bevat lastigere woorden afgewisseld met woorden in het niveau daarvoor.

download_appstore  
iPad-Dubbelzetter iPad-Eigenwoorden
iPad-Niveaus  

Woordflitser app heeft in totaal 10 niveaus aan woordenlijsten beschikbaar. Niveau 0 en 1 worden standaard bij de app meegeleverd. Voor een kleine vergoeding kunt je de andere niveaus aanschaffen.

Niveau 0

Bevat het klankbord (bijvoorbeeld: au, ou, eeuw etcetera) en is voor kinderen die beginnen met het lezen van woorden. Het klankbord bevat alle klanken en letters die voorkomen in woorden. Vooral voor dyslectische kinderen is dit een goede oefening.

55 woorden

Niveau 1

Hierin worden de korte woorden met 1 klank aangeboden en voor de beginnende lezer.

103 woorden

Niveau 2

Bevat 1 klankwoorden met afgewisseld met –eer, -oor, -eur, -ooi en –t woorden afgewisseld met korte woorden. Maximaal woorden van 5 letters.

275 woorden

Niveau 3

Bevat woorden van vijf en zes letters. Hierin wordt de moeilijkheidsgraad verhoogd en bevat woorden met –nk, -ng, etcetera.

334 woorden

Niveau 4

Bevat moeilijkere combinaties in woorden met sch-, ch, -tje en woorden met meervoud zoals muizen, beren en enkele kikker woorden (dubbelzetters) zoals ‘mollen’ en ‘ballen’.

327 woorden

Niveau 5

Bevat woorden in meervoud en samengevoegde woorden (lijmwoorden) zoals ‘zeilboot’.

317 woorden

Niveau 6

Bevat veel woorden met meerklanken en -ig, –lijk, -z-, ing, woorden,  kikkerwoorden (dubbelzetter) in combinatie met lastigere samengevoegde woorden (lijmwoorden) zoals ‘vrachtschip’.

380 woorden

Niveau 7

Bevat meerklank woorden met be- ge- ver-, -ig, –lijk woorden,  kikkerwoorden (dubbelzetter) in combinatie met lastigere samengevoegde woorden (lijmwoorden).

360 woorden

Niveau 8

Bevat meerklank woorden in meervoud,  kikkerwoorden (dubbelzetter) in combinatie met lastigere samengevoegde woorden (lijmwoorden).

340 woorden

Niveau 9

Bevat meerklank woorden in meervoud,  kikkerwoorden (dubbelzetter) in combinatie met lastigere samengevoegde woorden (lijmwoorden).

151 woorden