Woordtypen

Woordtypen_Logo

Woorden natypen op de iPad!

Met de App WoordTypen kan je meer dan 2400 woorden op je iPad typen. Met het typen van woorden oefen je het automatiseren en herkennen van woorden. WoordTypen kan je gebruiken als aanvulling op het flitsen van woorden. Het typen van woorden wordt in het onderwijs op de basisschool en dyslexie trainingen veel ingezet om kinderen die moeite hebben met het automatiseren (oa. Dyslecten) van de woorden te laten oefenen. Bij het structureel hiermee werken zie je dat het kind een duidelijke vooruitgang heeft in het sneller en beter lezen van woorden.

download_appstore

 WoordTypen toont kort een woord en het kind zal het woord moeten intypen. Er zijn verschillende instellingen mogelijk, waaronder kleur en lettergrootte, snelheid van het flitsen, controleren van elke letter of pas het hele woord controle.

In dezepp worden meer dan 2400 woorden aangeboden op verschillende niveaus. Elk niveau bevat een set met woorden gericht op het automatiseren van woorden op een bepaald niveau. Elk niveau wordt zwaarder en bevat lastigere woorden afgewisseld met woorden in het niveau daarvoor.

Je kan ook zelf woordenlijsten maken met je eigen woorden. Handig als je speciaal de dubbelzetter (kikker) woorden wilt oefenen.

download_appstore  
 Woorden natypen die verschijnen  Woordenlijsten kiezen
Eigen woordenlijsten maken en kiezen Eigen woordenlijsten maken

 

WoordTypen App heeft in totaal 10 niveaus aan woordenlijsten beschikbaar. Niveau 0 en 1 worden standaard bij de app meegeleverd. Voor een kleine vergoeding kunt je de andere niveaus aanschaffen.

Niveau 0

Bevat het klankbord (bijvoorbeeld: au, ou, eeuw etcetera) en is voor kinderen die beginnen met het lezen van woorden. Het klankbord bevat alle klanken en letters die voorkomen in woorden. Vooral voor dyslectische kinderen is dit een goede oefening.

55 woorden

Niveau 1

Hierin worden de korte woorden met 1 klank aangeboden en voor de beginnende lezer.

103 woorden

Niveau 2

Bevat 1 klankwoorden met afgewisseld met –eer, -oor, -eur, -ooi en –t woorden afgewisseld met korte woorden. Maximaal woorden van 5 letters.

275 woorden

Niveau 3

Bevat woorden van vijf en zes letters. Hierin wordt de moeilijkheidsgraad verhoogd en bevat woorden met –nk, -ng, etcetera.

334 woorden

Niveau 4

Bevat moeilijkere combinaties in woorden met sch-, ch, -tje en woorden met meervoud zoals muizen, beren en enkele kikker woorden (dubbelzetters) zoals ‘mollen’ en ‘ballen’.

327 woorden

Niveau 5

Bevat woorden in meervoud en samengevoegde woorden (lijmwoorden) zoals ‘zeilboot’.

317 woorden

Niveau 6

Bevat veel woorden met meerklanken en -ig, –lijk, -z-, ing, woorden,  kikkerwoorden (dubbelzetter) in combinatie met lastigere samengevoegde woorden (lijmwoorden) zoals ‘vrachtschip’.

380 woorden

Niveau 7

Bevat meerklank woorden met be- ge- ver-, -ig, –lijk woorden,  kikkerwoorden (dubbelzetter) in combinatie met lastigere samengevoegde woorden (lijmwoorden).

360 woorden

Niveau 8

Bevat meerklank woorden in meervoud,  kikkerwoorden (dubbelzetter) in combinatie met lastigere samengevoegde woorden (lijmwoorden).

340 woorden

Niveau 9

Bevat meerklank woorden in meervoud,  kikkerwoorden (dubbelzetter) in combinatie met lastigere samengevoegde woorden (lijmwoorden).

151 woorden