Tafelflitser

icon_tafelflitser_pro

De tafels automatiseren!

Met de app TafelFlitser kan je de tafels oefenen en automatiseren op je iPhone, iPod of iPad. Met het flitsen van de tafels oefen je het automatiseren van de rekensommen en bouw je routine op. Tafels flitsen wordt in het onderwijs op de basisschool en bij dyscalculie veel ingezet om kinderen die moeite hebben met het automatiseren (waaronder ook Dyslecten). Bij het structureel flitsen zie je dat het kind een duidelijke vooruitgang heeft in het sneller en beter herkennen en opdreunen van de tafels. 

download_appstore

TafelFlitser toont kort een rekensom voor een tafel en het kind zal hardop herhalen en gaat naar de volgende rekensom. Omdat niet ieder kind hetzelfde is is het mogelijk om de kleur en grootte van de letters aan te passen. En ondermeer de snelheid van het tonen van de rekensommen.

Deze App bevat de tafels van 0 tot en met 12.

iphone2iphone3iphone1
ipad1
ipad2

 

TafelFlitser bevat de tafels van 0 tm 12. Voor iedere tafel zijn er drie oefeningen:

Oefening 1

De rekensommen van een tafel worden opvolgend kort getoond en het Kind zal de som moeten nazeggen.

Oefening 2

De rekensommen van een tafel worden opvolgend getoond zonder uitkomst. De uitkomst wordt kort daarna getoond. Hierbij zal het kind proberen om de uitkomst al te zeggen voordat deze wordt getoond.

Oefening 3

De rekensommen van de tafel worden willekeurig getoond zonder uitkomst. De uitkomst wordt kort daarna getoond. Hierbij zal het kind proberen om de uitkomst al te zeggen voordat deze wordt getoond.